Polskie Stowarzyszenie 'Endometrioza' - Niezależny Portal

Polskie Stowarzyszenie 'Endometrioza' - Niezależny Portal

Postprzez anka » 06 Mar 2011, 14:27

Witam,
zdecydowałam się napisać na temat Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" w związku ze zbliżającym się światowym tygodniem świadomości endometriozy.

Już od poniedziałku (7 marca) rozpoczyna się tydzień, nad którym honorowo objęła patronat Pani Prezydentowa Anna Komorowska.

Image

Tydzień świadomości ma na celu uświadomienie kobietom, które nawet nie wiedzą, że chorują. Podaje forum, gdzie zrzesza się coraz więcej kobiet chorujących, mających ogromne doświadczenie i otaczające siebie wzajemnie opieką i ogromnym wsparciem. Sama zostałam bardzo ciepło przyjęta do ich grona. To bardzo pomoce, kobiety, które potocznie nazywają się "edno-kobietkami" mnie osobiście poradziły jak rozmawiać z lekarzami, na co zwracać uwagę, o co pytać i czego nie przeoczyć.

W ramach tygodnia endometriozy organizowane są liczne spotkania kobiet. Jeżeli po przeczytaniu działu czym jest endometrioza zdiagnozowałaś u siebie jakieś objawy, przyjdź, porozmawiaj. W Łodzi spotkanie jest organizowane dnia 12 marca 2011, w sobotę od godziny 11:00 do 14:00 w kawiarni COFFE HEAVEN w Galerii Łódzkiej. Znak rozpoznawczy-maskotka owcy i ulotki o endo...

Zapraszam również do odwiedzenia strony Stowarzyszenia na facebooku.
Awatar użytkownika
anka

Miejscowość: Łódź, Bałuty :)

Wróć do Społeczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości