jaki kredyt

Pogaduchy o wszystkim i o niczym.

jaki kredyt

Postprzez Sofia » 31 Gru 2014, 00:07

Cześć wszystkim, stoję przed trudnym wyborem kredytu na zakup mieszkania. mamy już na 90%wybrane konkretne mieszkanie na Teofilowie i pozostaje teraz tylko (a może i aż) wybrać w którym banku będziemy dźwigać 20 lat ciężaru :(

byliśmy z narzeczonym w 3 placówkach bankowych w mieście (DB,ING,getin) ale powiem szczerze, że po kalkulacjach i rozmowach wstępnych z doradcami mam większy bałagan w głowie niż przed rozmowami. teraz znajomi mi mówią, żeby zapłacić trochę więcej i pójść do doradców niezrzeszonych. czy spotkaliście się kiedyś z firmą taxcare http://www.taxecare.pl i ktoś może mi powiedzieć coś więcej, czy warto zapłacić więcej i oddać się w ich ręce?
Awatar użytkownika
Sofia

Re: jaki kredyt

Postprzez maryan » 12 Sty 2015, 22:42

nie znam się za bardzo na kredytach, ale jak juz miałabym wybierać to może mbank? braliście go pod uwagę?
maryan

Postprzez Kasia70 » 11 Lut 2015, 09:13

TaxCare, to przede wszystkim doradztwo i produkty dla firm. Ale jeżeli oferują doradztwo w segmencie kredytów hipotecznych, to również obsługują klientów indywidualnych. Mały zakres banków, tylko 16. Np. Expander oferuje porównanie ponad 20 banków. Oczywiście spotkanie w Expanderze jest darmowe. Jest również Open Finance, również dość popularny.
Kasia70

Postprzez kubana » 18 Mar 2015, 09:01

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie "Jaki bank ma najlepszy kredyt", ponieważ każda osoba starająca się o kredyt jest w innej sytuacji finansowej. Zawsze dla banku jest bardzo ważna jest zdolność kredytowa kredytobiorcy tj. wysokość uzyskiwanych dochodów, forma zatrudnienia (umowa na czas określony czy nieokreślony, działalność gospodarcza itp), liczba osób w gospodarstwie domowym , historia w BIK. I mnóstwo innych informacji. My braliśmy kredyt w Banku Polskim ponieważ marża była najniższa. Zastanawialiśmy się jeszcze nad BPH i BPS.
kubana

Postprzez adamski1988 » 15 Kwi 2015, 12:19

jaki kredyt? Najlepiej w banku, nie parabanku i z niskim oprocentowaniem.
Najlepiej zrobić research ofert w różnych bankach, ale na początek udać się do tego w którym mamy aktywne konto, możliwe ze będą mieli najkorzystniejszą ofertę.
A dlaczego nie parabank? Aby nie wpaść w spiralę długów, a kto już wpadł może zainteresuje się artykułem
kruk spłata długów
adamski1988

Miejscowość: Łódź

Postprzez maryan » 06 Lip 2015, 20:50

Ja w zasadzie cały czas żyję na kredyt. Rzadko płacę gotówką, a zazwyczaj kartą sklepową. Dawali takie w niektórych marketach by umożliwić nieoprocentowaną sprzedaż ratalną. Tymi kartami płacę wszędzie. Dodatkowo posiadam konto indywidualne w Deutsche Banku https://www.deutschebank.pl/klienci-ind ... dbnet.html . Tam też dają nieoprocentowana kartę kredytową. To duża wygoda. Ważne jest jedynie by zawsze pamiętać o terminowych wpłatach za zakupy.
Dzięki temu płacimy bez odsetek za to co kupowaliśmy 1,5 miesiąca wcześniej, a do tego mamy oprocentowane pieniądze na koncie a vista w wysokości 5 %. Czyli nie dość że mam kredyt bez oprocentowania to jeszcze na tym zarabiam kilkadziesiąt złotych miesięcznie. Praktycznie mając trzy takie karty mam nieoprocentowany "kredyt odnawialny" w wysokości 30 000 zł. Oczywiście limit mogę zwiększyć bo banki wiedzą, że od lat wszystko płacę terminowo.
maryan

Wróć do Pogaduchy o wszystkim i o niczym

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości