Spotkanie Informacyjne (25.05.11)-załóż Spółdzilnię Socjalną

Spotkanie Informacyjne (25.05.11)-załóż Spółdzilnię Socjalną

Postprzez JaTyMy » 24 Maj 2011, 11:50

Żaden pracodawca nie chciał ich przyjąć do pracy. Dlatego postanowili sami wziąć sprawy w swoje ręce i założyli Spółdzielnię Socjalną ?EXOOP?.

Gdyby nie wsparcie Stowarzyszenia Wsparcie Społeczne ?Ja-Ty-My?, które poza przekazaniem środków finansowych zaoferowało im cenne spotkania z doradcami, bardzo możliwe, że by się na ten krok nie zdobyli. Dzisiaj funkcjonują już samodzielnie ? bez wsparcia finansowego przekazywanego w ramach projektu realizowanego w ramach Działania 6.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Nadal jednak mogą liczyć na pomoc i wsparcie Stowarzyszenia.

Takich spółdzielni w woj. Łódzkim jest już 8. Stowarzyszenie Wsparcie Społeczne ?Ja-Ty-My? realizując kolejny (trzeci już) projekt pomaga założyć i prowadzić spółdzielnie socjalne kolejnym bezrobotnych i niepełnosprawnym nieaktywnym zawodowo.

Do 13.06.2011 r. można zgłaszać się do projektu ?Działajmy razem?. Wystarczy zebrać grupę min. 5 osób. Osoby, które nadal mają wątpliwości mają szansę dowiedzieć się wszystkich szczegółów na Spotkaniach Informacyjnych realizowanych cyklicznie przez Stowarzyszenie.

Najbliżej Spotkania Informacyjne odbędą się w dniu 25.05.2011 r. w Łodzi o godz. 12:00 w siedzibie Stowarzyszenia Wsparcie Społeczne ?Ja-Ty-My?, ul. Piotrkowska 17.

Więcej informacji nt. projektu dostępne jest na stronie projektu http://www.dzr.wsparciespoleczne.pl
JaTyMy

Re: Spotkanie Informacyjne (25.05.11)-załóż Spółdzilnię Socj

Postprzez Admin_OcenLodz » 24 Maj 2011, 15:10

Witam, dzięki za założenie interesującego wątku.
Aby dotrzeć do większej grupy czytelników proponuję Ci polubienie OcenLodz na Facebooku i napisanie informacji o Spotkaniu Informacyjnym na naszej tablicy. Koniecznie podlinkuj wątek do forum.
Pozdrawiam.
Administrator też człowiek.
Awatar użytkownika
Admin_OcenLodz
Administrator

Miejscowość: Łódź

Wróć do Społeczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość