nasze centrum z hotelem hilton na czele

Forum o inwestycjach w mieście Łodzi.

nasze centrum z hotelem hilton na czele

Postprzez anka » 30 Mar 2011, 20:12

juz nawet nie chce mi się komentować...
rzućcie okiem:

link

Image

"Nie wnikam, dlaczego hotelu nie ma. Zamiast tego pytam: jak to w ogóle możliwe, że w sercu miasta, kilkaset metrów od magistratu, ktoś wierci dziury w kostce wizytowego deptaka Łodzi, grodzi teren metalowym parkanem, dziury w ziemi zalepia cementowymi łatami przypominającymi krowie placki, a włodarze miasta udają, że nic się nie dzieje?(...)

więcej na http://www.lodz.gazeta.pl
Awatar użytkownika
anka

Miejscowość: Łódź, Bałuty :)

Re: nasze centrum z hotelem hilton na czele

Postprzez Admin_OcenLodz » 01 Kwi 2011, 09:26

Przeczytałem ten artykuł...
no przykre to jest szalenie...sprawa skomplikowana. Pytanie jest jedno - bo to Hiltona nie bedzie to pewne - kiedy miasto zakończy sprawę z Hiltonem i sprzeda najdroższą działkę w Łodzi komu innemu i niech tam po prostu cokolwiek powstanie - biurowiec - muzeum - kawiarnie - cokolwiek użytku publicznego. Możnaby tam po prostu zrobić mini park z ławkami.
Administrator też człowiek.
Awatar użytkownika
Admin_OcenLodz
Administrator

Miejscowość: Łódź

Postprzez anka » 01 Kwi 2011, 16:28

zastanawiam się tylko czy tutaj nie ma podwójnego dna. Bo jest dość podejrzane - czas mija, nic się nie dzieje, wydaje mi się, że ktoś z urzędu, ktoś kto ma a to wpływ specjalnie wstrzymuje jakiekolwiek działania...
Awatar użytkownika
anka

Miejscowość: Łódź, Bałuty :)

Postprzez Melquiades » 04 Sie 2011, 14:06

Z tego co mi wiadomo zezwolenie na budowę hotelu wydano na pewną określoną ilość pięter. Niestety władza się w między czasie zmieniła i oczywiście zarzuciła poprzednikom wydanie zezwolenia o kilka pieter za dużo. Może ktoś tam gdzieś dostał łapówkę ;)
W każdym razie zezwolenie cofnięto a jak się łatwo domyślić projektu już tak łatwo nie da się zmienić. Firma poniosła ogromne koszty w związku z wykupem ziemi oraz tym nieszczęsnym projektem i teraz ...... cisza. :D
Melquiades

Postprzez Admin_OcenLodz » 04 Sie 2011, 14:09

Mi z tego co wiadomo, w umowie było zapisane, że jesli Hilton nie zostanie wybudowany w określonym czasie, to miastu miały się należeć duże odszkodowania...
Nie mamy ani hotelu, ani odszkodowania.
Administrator też człowiek.
Awatar użytkownika
Admin_OcenLodz
Administrator

Miejscowość: Łódź

Wróć do Inwestycje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości